Efter korvgate – IKEA:s julbord: “Grönsaksbullar och gravad morot”

"Sveriges största".

Nyligen så försökte IKEA att höja priset på sin varmkorv till 7 kronor, samtidigt som man sänkte sin vegetariska varmkorv till 5 kronor. Detta skapade ramaskri på nätet då köttälskare uppenbarligen kände sig diskriminerade.

IKEA pudlade snabbt och meddelade att alla korvar skulle kosta 5 kronor.

Annons

Många har hört av sig för att visa sin kärlek till båda korvarna och samtidigt påpekat ojämlikheten i priset. Ni har rätt så därför sänker vi priset, igen. En korv är en korv – oavsett form. Alltid 5 kronor på IKEA, skrev företaget.

Företaget fortsätter dock trycka hårt på sina vegetariska alternativ, även om man alltså inte vågade stå kvar vid ojämlikheten i pris.

Nu lanserar möbeljätten sitt traditionsenliga julbord och det innehåller många vegetariska alternativ. Nytt för i år ska till exempel vara grönsaksbullar och gravad morot.

Vårt julbord just i år kanske är viktigare än någonsin eftersom alla nu njuta av god julmat – trots lite tuffare tider för många, säger Marcus Carlsson, Country Food Manager på IKEA Sverige.

Den gravade moroten får samtidigt sällskap av populära rätter som selleri- och äppelsallad. Men de vanliga köttalternativen består och priset ska vara samma för alla, 199 kronor för medlemmar i IKEA:s kundklubb.

Vi är stolta över att servera Sveriges största julbord. Våra medarbetare med vår sortimentsansvarige Tim Holmberg i spetsen har skapat fantastiska rätter av hög kvalitet och ett julbord som våra många gäster kan njuta av till ett lågt pris, säger Marcus Carlsson.

IKEA:s julbord serveras från och med den 17 november till och med den 23 december i Sverige.

Annons
Annons