Efter kraftiga ökningen – nu varslar Dream Logistics personal

Har tappat stor kund.

Succéerna har avlöst varandra för TPL-aktören Dream Logistics, som tidigare i år köpte upp sin konkurrent Reach Logistics. Företagets e-handelskunder har stadigt blivit allt fler till antalet samtidigt som TPL-aktören har visat upp en stark ekonomisk tillväxt.

LÄS ÄVEN: Ökade med 91 procent i Q1 - "känns helt otroligt"

Annons

"En stor andel"

Men inte ens Dream Logistics har klarat sig undan den kris som Covid-19 fört med sig. Nu kan vi avslöja att företaget har tappat minst ett kundföretag på sitt lager i Ängelholm och att man till följd av det varslar personal. Detta sedan det aktuella bolaget på kort tid tappat en stor del av sin försäljning.

Dream Logistics vd Jonas Ahlgren bekräftar för Ehandel att företaget varslar personal i Ängelholm och att det beror på att man har tappat en kund. Han vill inte säga vilket företag det handlar om men intygar att det aktuella företaget fått det väldigt tufft i samband med coronakrisen. Han vill inte heller gå in på hur många som varslas men enligt uppgifter till redaktionen handlar det om "en stor andel av personalen". Samma uppgiftslämnare berättar att Dream Logistics tappar en av sina största kunder i Ängelholm.

Ska dubbla lagerytan

I slutet av förra veckan ville Jonas Ahlgren inte gå in på fler detaljer med hänvisning till att företaget precis hade informerat alla anställda och att fler förhandlingar skulle inledas. Ahlgren räknade då med att kunna ge mer information i början av den här veckan. I går och i dag har han dock inte gått att nå för en kommentar.

Enligt Ahlgren är det i varje fall inte aktuellt för Dream Logistics, som också har logistiklägen i Habo, Borås och Göteborg, att lämna Ängelholm.

Nej, absolut inte. Vi är i dialog med fastighetsägaren om att dubbla lagerytan, säger han till Ehandel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!