Efter krisen i handeln – han tar över som förhandlingschef

Ska företräda Svensk Handel i den kommande avtalsrörelsen.

Svensk Handel har utsett en ny förhandlingschef. Han heter Ola Axelsson och kommer att leda branschorganisationens förhandlingar i den kommande avtalsrörelsen. Axelsson får dessutom en plats i Svensk Handels ledningsgrupp.

Jag ser fram emot att ta mig an detta viktiga uppdrag. Handeln genomgår en stor strukturomvandling och det ställer nya krav på handelns kollektivavtal. Coronakrisen har accelererat den utvecklingen och samtidigt drabbat verksamheter hårt. Närmast väntar en avtalsrörelse som kommer att bli avgörande för många svårt pressade handelsföretag, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Ola Axelsson kom till Svensk Handel år 2015 och har sedan dess haft uppdrag som förhandlare, regionchef och avtalsansvarig. Han tillträder sin nya tjänst i dag, den 1 september.

I Ola Axelsson får vi en strategisk förhandlingschef med gedigen kunskap om såväl kollektivavtalssystemet som handelsföretagens verklighet, kommenterar Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Handelsbranschens avtalsrörelse skulle ha inletts i våras men fick skjutas fram på grund av coronapandemin. Det nuvarande avtalet gäller till och med den 31 oktober 2020.

Annons