Efter krisen – ska locka norrmän med nytt förvärv: ”Väletablerad”

"Det känns väldigt bra".

Gränshandeln var en av branscherna som led som mest under pandemin, när restriktionerna var som hårdast. Men trots närmast mardrömslika tider valde den stora gränshandelsskedjan, Eurocash, att satsa sig ur krisen och behöll samtliga anställda.

Och nu har de fått smak för mer och köper därför upp Eda Supermarket, en 5300 kvadratmeter stor butik i Eda kommun i Värmland, vid gränsen till Norge.

Annons

Det känns väldigt bra att kunna erbjuda våra kunder i Charlottenberg en ny, stor och toppmodern Eurocashbutik. Den ska byggas om enligt vårt nya koncept och får ett sortiment som är specialanpassad till vad gränshandlande norrmän önskar, säger Johan Svensson, vd på Eurocash, i ett pressmeddelande.

Bolaget har länge önskat sig en större butik i Charlottenberg och nu är det alltså ett faktum.

Det är en fin och väletablerad butik, som är mycket bra placerad och som har gott om parkeringsplatser. Färskvarudisken kommer att bli den bästa möjliga, för att möta kundernas önskemål. Vi har också flera idéer på hur via ska utveckla platsen till att bli ett ännu mer, attraktivt och naturligt stopp för norrmän på shoppingtur i Sverige, säger Johan Svensson.

Eurocash omsatte under 2019 nästan 1,5 miljarder lönsamt, innan pandemin slog till. Under 2020 kraschade omsättningen hela vägen ned till 660 miljoner, samtidigt som man gjorde en förlust på 120 miljoner. Förra året blev resultatsiffrorna än mer röda och landade på -153 miljoner, medan omsättningen tog sig förbi 710 miljoner kronor.

Annons