Efter Lindex succé – ägaren kan byta namn

"Återspeglar Lindex växande roll".

Lindex är den stora kronjuvelen i ägaren Stockmanns portfölj. Bolaget stod för mer än två tredjedelar av den finska koncernens omsättning under 2022.

Det har fått dem att överväga ett eventuellt namnbyte från Stockmann till Lindex Group. Anledningen är kort och gott att öka aktievärdet.

Annons

Lindex har haft en grundläggande roll när det gäller stärkandet av koncernens prestation under årens lopp. Att inleda en strategisk utvärdering beträffande ett namnbyte och en övervägning av strategiska alternativ för varuhusverksamheten är ett naturligt följande steg i vår strategi och återspeglar Lindex växande roll inom koncernen, säger Sari Pohjonen, ordförande för Stockmann, i ett uttalande.

Samtidigt ser Stockmann alltså över sin varuhusstrategi. Stockmann-varuhusen är etablerade destinationer på hemmamarknaden, men går med förlust.

Man tittar dels på att placera varuhusen i ett eget juridiskt bolag, franchiseslösningar och strategiska partnerskap. Att fortsätta som i dagsläget finns dock också bland möjliga vägar framåt.

Den strategiska utvärderingen görs i samarbete mellan styrelsen och Stockmanns högsta ledning, säger Sari Pohjonen.

Annons