Efter nio år på posten – nu lämnar ICA-chefen

"Har andra intressen".

Ica gruppen får se sig om efter en ny finanschef. Det står klart efter att Sven Lindskog i dag meddelat att han lämnar rollen, som han haft sedan 2014. Han kliver av till sommaren 2023, då han fyller 60 år.

Det är en lång tid som CFO, och jag tycker att det blir en bra tidpunkt att lämna över ansvaret till en ny person. Efter utköpet från börsen kommer vi till dess ha tagit stora steg i Ica gruppens nya långsiktiga finansiering och jag tycker att det är rätt tid för en ny person att ta över. Jag kommer sakna alla fantastiska kollegor runtom i Ica, men samtidigt har jag också andra stora intressen i livet som jag nu får möjlighet att lägga mer tid på, säger Sven Lindskog, avgående CFO på Ica gruppen, i ett uttalande.

Annons

Han säger samtidigt att han inte kommer att ta sig an några nya uppdrag inom näringslivet. Under den kvarvarande perioden kommer han att säkra en bra övergång när en efterträdare är på plats. Rekryteringen av just en sådan har också påbörjats.

Sven har varit en viktig del av Ica gruppens koncernledning under snart ett decennium och haft stor betydelse för Ica gruppens starka utveckling under perioden. Han har bidragit till en ökad professionalisering av Ica gruppens verksamhetsstyrning och har varit en mycket uppskattad ledare, säger Per Strömberg, vd på Ica gruppen.

Annons