Efter offensiven – nu får VD:n lämna: ”Ser ett behov”

Ordföranden tar över tillfälligt.

Efter två år på posten lämnar Adam Schatz vd-stolen på BHG Group. Koncernen som varit väldigt offensiv med förvärv de senaste åren. Men i bolagets andra kvartal dök det upp ett hack i skivan.

Rörelseresultatet hade gått bakåt från 277 till 162 miljoner - och den organiska tillväxten minskat med 8 procent. Att siffrorna svajar är dock en vanlig syn i dagens klimat.

Annons

Vi ser ett behov av ytterligare operativ erfarenhet i den fas BHG nu befinner sig i och har i vår dialog gemensamt kommit fram till att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap, säger Gustaf Öhrn, ordförande i BHG Group.

Vad det ledarskapet består i uppger han inte. Däremot kommer Gustaf Öhrn själv att ta över som tillförordnad vd, samtidigt som rekryteringsprocessen av en permanent ersättare inleds.

Det innebär också en ytterligare rockad, nämligen att Christian Bubenheim tillfälligt täcker upp som ordförande, när Gustaf Öhrn fokuserar på vd-skapet.

Det har varit en ära att tillsammans med alla entreprenörer och anställda sedan 2019 utveckla BHG, mer än fördubbla omsättningen och ta viktiga steg i att konsolidera verksamheten. Jag är stolt över att få lämna över ledarskapet av ett välskött BHG till nästa person. Jag önskar BHG och alla kollegor stor framgång även framöver, säger Adam Schatz, avgående vd.

LÄS ÄVEN BHG räddas av förvärven – nära 4 miljarder med lönsamhet

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!