Efter rekordåret: E-handlaren köps upp – ska bli global ledare

"Otroligt glad".

För en vecka sedan så kunde vi berätta om Unisports siffror från 2023. E-handlaren hade gjort sitt bästa årsresultat någonsin.

LÄS ÄVEN: Superökning för fotbollsbutiken: ”Bästa i företagets historia”

Annons

Denna nyhet följs nu upp av att Unisport byter ägare. Nuvarande ägaren Nordic Capital meddelar nämligen att R-GOL, distributör av fotbollsvaror, förvärvar Unisport.

Jag är otroligt glad för att Unisport blir partner med R-GOL. Vi delar en gemensam passion för fotboll och en gemensam vision – att vara den bästa duon inom fotboll. Tillsammans kan vi förbättra våra erbjudanden och fortsätta leverera oöverträffat värde till våra kunder, kommenterar Unisports vd Michael Burk.

Affären rubriceras som ett samgående mellan polska R-GOL, backade av Innova Capital, och danska Unisport. Den kombinerade verksamheten beräknas i år ha en omsättning över 200 miljoner euro, cirka 2,2 miljarder kronor.

Målet för det sammanslagna företaget är att fortsätta växa i Europa, att bygga ett heltäckande ekosystem för behoven hos både fotbollsfans, spelare och klubbar, utforska nya tillväxtvägar med ambitionen att bli den ledande fotbollsspecialisten globalt, går det att läsa i ett pressutskick.

Köpeskillingen ska inte vara officiell och förvärvet väntas slutföras under det tredje kvartalet i år.

Annons