Efter rekordåret: ICANIWILL tar steget från e-handel till butik

Öppnar i Mall of Scandinavia.

Efter att ha vänt en negativ utveckling under 2018 med vikande omsättning och ett negativt resultat. Till att slå omsättningsrekord på 60 miljoner kronor med lönsamhet under 2019, så planerar nu e-handelsföretaget ICANIWILL att ge sig ut i den fysiska världen.

Företaget ska öppna en popup-butik i Mall of Scandinavia och söker nu en butikschef.

Annons

ICANIWILL är ett etablerat klädmärke inom sport och träning som nu tar steget från e-handel till fysisk butik. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med att driva och utveckla vår nystartade butik på ett utmärkt läge i ett köpcentrum av världsklass. Du kommer att vara en nyckelperson som inte bara driver butiken utan även agerar projektledare för butiksevent och har mycket kontakt med huvudkontoret, skriver företaget i sin jobbannons.

Butiken är planerad att öppna till hösten och är ett första försök att ta pulsen på den fysiska handeln för varumärket.

Det är alltid positivt med butiker. En stor del av handeln sker fortfarande offlline, så vi vill såklart testa hur det tas emot och om vi har kunder som vill handla hos oss även där, säger Anders Wallstedt, vd på ICANIWILL, till Ehandel.

Om experimentet faller väl ut kan det alltså bli en satsning även offline framgent.

Vi har vuxit väldigt mycket de senaste åren och det här är förstås ett bra sätt att visa upp sig, det är väldigt bra marknadsföring. Vi känner att vi vill testa det här och se om butiker är något för oss och det är jag helt övertygad om att det kommer att vara.

Blir det inte knepigt att utläsa resultatet av ett sådant test i dessa tider, även om man sett en viss återhämtning även i butik?

Det är klart att det blir stökigare data, det är ju inte normalläge. Men vad vi förstår så rör sig folk lite grann i butiker och man ser en viss återhämtning. Jag tror ändå att det kommer att vara ett bra test i och med att vi inte har någon annan fysisk destination, där vi kan komma närmare våra kunder, säger Anders Wallstedt.

Utöver en butikschef så söker företaget även efter butikspersonal.

Annons

Annons