Just nu: Efter rekordtillväxten – Cykelkraft i rekonstruktion

"Har misslyckats med att ta in kapital".

E-handelsföretaget Cykelkraft befinner sig i en rekonstruktion. Ansökan om företagsrekonstruktion lämnades in till Attunda Tingsrätt den 24 oktober.

Enligt företagets vd Torkel Hallander har bolaget inte lyckats betala sina skulder.

Annons

Vi har under en tid inte kunnat betala våra leverantörer som planerat. Cykelkraft är ett lönsamt bolag som i grund och botten varit underfinansierat en längre tid. Lönsamheten har inte räckt till tillväxt och planen har hela tiden varit att genomföra en nyemission för att finansiera verksamheten, skriver han i ett mejl till Ehandel.

Ökade omsättningen med 113 miljoner kronor

Som vi tidigare berättat har Cykelkraft haft flera år av stark tillväxt bakom sig och 2018 blev inget undantag. Omsättningen kom då upp i 257 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 144 miljoner 2017. Samtidigt vände dock bolaget till röda siffror och levererade ett minusresultat på ett par miljoner.

Torkel Hallander meddelar att jakten på kapital tyvärr inte gick som planerat.

Vi har helt enkelt misslyckats med att ta in kapital för att finansiera tillväxten och öppnandet av sex butiker. Nu tvingas vi göra så här istället. Vi räknar med att det kommer att gå bra och att vi kommer ur processen som ett starkt bolag.

Enligt de handlingar som inkommit till Attunda tingsrätt uppgår Cykelkrafts skulder till nära 95 miljoner kronor. Ett av de bolag som väntar på att få betalt är det tjeckiska cykelföretaget Bike Fun International, som kräver Cykelkraft på motsvarande 12 miljoner kronor. Bolaget har ansökt till Attunda tingsrätt om att Cykelkraft ska försättas i konkurs, men Torkel Hallander ser ingen risk för att det hela ska gå så långt.

Konkurs är det inte tal om, skriver han till Ehandel.

Annons