Efter Roliga Prylar, Bole och Gents – Rikard Axelsson till nytt toppjobb

"Är komponenten vi saknat ganska länge".

Rikard Axelsson har under de senaste åren byggt upp ett imponerande CV med erfarenhet från svensk e-handel. Han har haft ledande roller hos nätbutiker som Roliga Prylar och Bole, och kollegor i branschen känner förmodligen också till att han under en tid hade rollen som inkubatoransvarig på E-commerce Park i Helsingborg.

Närmast kommer han från rollen som COO hos Gents, där han tidigare även varit produktchef. Nu har det dock blivit dags för nästa steg - nämligen ett nytt jobb som Senior Product Manager hos JS Energi, som säljer reservdelar till värmepumpar.

Annons

Jag har under flera år följt JS Energi och är väldigt imponerad av deras arbete. De har en extremt bra utveckling och en ännu större potential. Gillar verkligen deras positiva inställning till leverantörerna och tror det är den rätta vägen att gå. JS har en bredd i sitt företag och står på flera ben vilket både lockar och medför spännande utmaningar för mig i min fortsatta utveckling. Jag tror företag med den bredden har större möjligheter och större kundkännedom samtidigt som det är ett företag som har fokus både på kunderna såväl som på personalen. Att detta ska bli kul att bli en del av och mitt nya uppdrag känns riktigt spännande, säger Rikard Axelsson, i ett pressmeddelande.

Peter Borgman, vd på JS Energi, menar att rekryteringen av Rikard Axelsson är precis vad företaget behöver.

Det är riktigt kul att kunna välkomna Rikard till oss på JS Energi. Han har en stor erfarenhet av både e-handel och B2B-handel via sina tidigare roller som produktchef på flera större handelsföretag. Rikard är den komponent vi har saknat ganska länge och han fyller verkligen ett hål i vår organisation i den fasen där vi är nu där vi håller på att paketera ett riktigt vasst serviceerbjudande, säger han i en kommentar.

Rikard Axelsson tillträder sin nya tjänst den 11 november.

Annons