Efter säljstopp – köper konkurrent: ”Dubblar omsättningen”

"Vårt mål är att bygga ett Europeiskt CBD-konglomerat".

Att sälja CBD-olja, en olja som utvinns ur hampaplantor, till svenska konsumenter är inte så lätt. I andra länder är det en populär produkt, men i fjol stoppade Läkemedelsverket de svenska varumärkenas Mantle och Hemply Balance försäljning av egentillverkade CBD-produkter.

LÄS ÄVEN: Nu förbjuds Kry-grundarens nätbutik – säljer cannabisolja

Annons

Vi avvaktar fortfarande på att ärendet ska handläggas i förvaltningsrätten. Vår förhoppning är att detta kommer ske tidigt under 2022, säger Pingis Berg-Hadenius, som står bakom Hemply Balance, till Breakit.

Hemply Balance har dock inte suttit med armarna i kors sedan Läkemedelsverket sade sitt. I våras klev företaget nämligen in på börsen, och nu vill företaget förvärva det polska CBD-bolaget Hemp Juice.

Vi är mycket glada över att kunna meddela ett förvärv av ett så bra företag. Det markerar ett viktigt första steg i vår förvärvsstrategi, säger Pingis Berg-Hadenius.

Det polska CBD-varumärket förväntas omsätta 390 000 euro, vilket motsvarar drygt 4 miljoner kronor, under 2021.

Hemply Balance har skrivit en avsiktsförklaring, och erbjuder en kontant del om 220 000 euro samt en kvittningsemission om 120 000 aktier till kursen 24,50 kronor per aktie. Man erbjuder även en så kallad tilläggsköpeskilling om maximalt 470 000 euro, baserat på vissa prestationsmål.

För årets första nio månader landade omsättningen på cirka tre miljoner kronor. Vi har tagit igen tappad försäljning av kosttillskott genom lansering av skönhetsprodukter som intimvård med CBD. Detta är vi först med i Europa. Genom förvärvet av Hemp Juice mer än fördubblar vi vår omsättning, säger Pingis Berg-Hadenius.

Förvärvet av Hemp Juice är bara början av en större expansionsplan, säger Pingis och berättar att man kikar på fler intressanta aktörer.

Bolag vi tittar på ska ha ett eller flera starka varumärken, en stark hemmamarknad och möjliggöra för goda synergier inom Hemply Balance Holding-koncernen. Då vår bransch är relativt ung finns det många spännande bolag och fantastiska entreprenörer. Vårt mål är att bygga ett Europeiskt CBD-konglomerat med de bästa entreprenörerna i branschen, säger hon.

Annons

Under Hemply Balance första nio verksamma månader landade resultatet (EBITDA) på -8,0 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!