Efter storsatsningarna – nu lämnar vd:n

Tar över koncernen.

Det gick undan för Foodora under 2020. Inte nog med att kärnaffären växte så det knakade, man grenade även ut med egna dark stores för dagligvaror och startade konceptet q-handel, där man levererade hem varor direkt från andras butiker.

Vid rodret satt den nya vd:n Hans Skruvfors och styrde satsningarna, men nu står det klart att han lämnar sin post. Istället blir han koncern-vd och ska därigenom också stötta bolaget även i Norge och Finland.

Annons

Min högsta ambition är att stärka de fysiska butikerna och restaurangerna i Norden. Människor har idag nya digitala köpmönster och jag är helt övertygad om att det är nu som den digitala och den fysiska butiken gifter sig på riktigt, säger Hans Skruvfors i ett pressmeddelande.

Människor vill ha snabbare leveranser, att behöva vänta på en leverans för att sedan gå till ett postombud är något som tillhör gårdagens e-handel, fortsätter han.

Foodora Sverige meddelar nu att arbetet med att få en ny vd på plats har inletts. Hans Skruvfors, som tillträtt sin nya tjänst, verkar dock finnas nära till hands då han kommer att vara stationerad i Stockholm.

Annons