Efter succéåret: Hon får ny topptjänst i Zalandos ledning

Stuvar om i toppen.

Under förra året ökade Zalando sin omsättning med över 23 procent till 80 miljarder svenska kronor. Det här året har inletts med en tillväxt på runt 50 procent, och nu tar man fart mot en rad nya marknader.

LÄS ÄVEN: Zalando rusade i pandemin - nådde 80 miljarder för helåret

Annons

Och nu står det klart att det blir en något annorlunda ledningsgrupp som tar sig an den fortsatta tillväxtresan. Som tidigare meddelats kommer Rubin Ritter, en av de tre nuvarande vd:arna, att lämna sin roll. In i ledningsgruppen kliver istället Astrid Arndt, som nu får den helt nya rollen Chief People Officer på Zalando.

LÄS ÄVEN: Zalandos medgrundare och VD lämnar efter 11 år

Astrid Arndt har arbetat på Zalando sedan 2018. Sedan 2019 har hon lett företagets People & Organisation Department i rollen som Senior Vice President. Hon har tidigare arbetat med HR på advokatbyrån Hengeler Mueller. Hon har också erfarenhet från konsultjätten McKinsey & Company.

Arbetets roll i samhället förändras och det senaste året har framhävt att Zalandos unika kultur och entreprenörsinriktning är viktiga tillgångar för företaget. Att se till att hela Zalando-organisationen fortsätter att leverera efter sin fulla potential kommer att vara ett viktigt fokusområde för företagets ledning. Styrelsen är därför mycket glada över att välkomna Astrid Arndt som Chief People Officer till ledningsgruppen, säger Zalandos styrelseordförande Cristina Stenbeck i ett uttalande.

Astrid Arndt kommer att tillträda sin nya roll den 1 april i år.

Annons