Efter tuffa året – nu byter Qliro VD: ”Rätt tillfälle för nytt ledarskap”

Lämnar efter tre år på posten.

Betalbolaget Qliro har gått trögt på sistone och inte levererat enligt sina egna förväntningar. Nu hoppas man att ett vd-byte ska råda bot på den saken. Carolina Brandtman får nämligen lämna sin post.

Carolina Brandtman har under sina tre år som vd för Qliro lett bolaget på ett förtjänstfullt sätt och avsevärt stärkt bolagets konkurrenskraft. Under Carolinas ledarskap har Qliro gått från att vara en del av en e-handelskoncern till att vara ett självständigt noterat börsbolag på Nasdaq Stockholm. Styrelsen bedömer att det nu är rätt tillfälle för ett nytt ledarskap som kan leda Qliro mot ökad lönsamhet och fortsatt tillväxt, säger Lennart Jacobsen, styrelseordförande på Qliro, i ett uttalande.

Annons

Hon kommer dock att bli kvar under en övergångsperiod. Någon ersättare är ännu inte funnen, men rekryteringsarbetet har inletts, skriver bolaget.

Qliros aktie har dalat under året och handlas i dag till 26 kronor. Att jämföra med i februari då den var uppe och vände på 62 kronor. Bolaget har även under året mött en hel del kritik för sina mailutskick, där man gjort reklam för lån. Utskick man senare slutade med.

LÄS ÄVEN: Blygsam tillväxt och större förlust för Qliro: ”Vi är inte nöjda”

Annons