Efter tunga konkursen: Foodora och Picsmart köpsugna

Konkursade e-handelsfavoriten hyllas av last mile-bolagen.

Cake – som har tillverkat elcykelmopeder som de har sålt på nätet – har de senaste två månaderna fått kämpa hårt med att fylla på sin kassa.

Men förra veckan stod det klart att bolaget försätts i konkurs. Omsättningen landade på 99 miljoner kronor under 2022, medan rörelseresultatet uppgick till -263 miljoner kronor.

Annons

Klimatfrågorna är inte längre i fokus, vi befinner oss i en lågkonjunktur. Det handlar om oss, men det handlar också om ekosystemet för riskkapital. För tillfället är det helt dött, det finns inga tagare i den senare fas Cake är i, sa grundaren Stefan Ytterbom till Di efter konkursbeskedet.

Foodora och Picsmart har använt sig av Cakes elfordon, som befinner sig i gränslandet mellan en moped och elcykel. Och nu rapporterar Di Digital att last mile-aktörerna är beredda att köpa ut Cake-fordonen från konkursboet.

Picsmart har tidigare även använt sig av eldrivna fordon från Inzile, som gick i konkurs i slutet av 2022. Och tillväxtchefen Daniel Lingenholm beklagar konkurserna och tycker att Inzile och Cake tog stora och tydliga gröna steg i rätt riktning.

LÄS ÄVEN:E-handlaren i blodig konkurs: ”Helt dött för tillfället”

Annons