Efter tunga utsikterna: Amazon rullar ut Prime Day 2

Fler reafester = mer försäljning?

I september förra året så lanserade Amazon sin medlemstjänst Prime i Sverige. Då fanns inte e-handlarens heliga shoppingdag Prime Day i Sverige, men det kommer att ändras i år.

LÄS ÄVEN: Amazon Prime Day kommer till Sverige 12 juli

Annons

Amazon har bekräftat att svenskarna, via Amazon.se, i år kommer att få ta del av Prime Day som går av stapeln den 12 juli globalt.

I går kunde vi samtidigt rapportera att e-handlarens stora shoppingevent väntas sakta in, trots att fler marknader är med. Festens momentum börjar alltså avta.

LÄS ÄVEN: Amazons shoppingevent väntas backa – ”bara” 78 miljarder

Vad gör man när ens kassako inte längre går att mjölka? Jo, man köper in en ny ko förstås. Nu rapporterat bland annat Business Insider och CNBC att Amazon planerar för ytterligare en Prime Day-omgång. Och shoppingeventet ska äga rum i höst.

Källan till nyheten är att vissa tredjepartssäljare fått förhandsinformation inför den planerade shoppingfesten. Rea-perioden som går under arbetsnamnet “The Prime Fall deal event” ska gå av stapeln i oktober enligt uppgifterna. Om Sverige även kommer att få ta del av denna readag återstår att se.

LÄS ÄVEN VÅR ANALYS:
Har Amazon Prime Day och de övriga shoppinghögtiderna passerat sina bäst före-datum?

Annons