Efterfrågan sjönk – så ska de få säljet att flyga: ”Vår första”

Ska nå kunderna som letar lägre priser.

I tider där många kämpar för att få ekonomin att gå ihop och shoppingsuget rasar, så kan man behöva vara lite uppfinningsrik som e-handlare. Det har Kilands mattor tagit fasta på och öppnar en helt ny outlet-butik på Solås Center i Jönköping.

Vi drog igång satsningen med tanke på omvärldsklimatet och för att nå en mer prismedveten kund. Vi märker precis som många andra av att konsumenten har mindre pengar i plånboken och söker sig mer mot ett lägre prissegment än tidigare. Men vi ser det också som en långsiktig satsning för att bredda vårt sortiment och kunderbjudande, säger Martin Kiland, vd på Kilands mattor, till Ehandel.

Annons

Bolaget bedriver e-handel i Sverige, Norge och Danmark. De har sedan tidigare också en ordinarie fysisk butik hemma i Jönköping.

Detta är vår första fysiska satsning utöver vår orginalbutik, berättar Martin Kiland.

"Ser minskad efterfrågan"

För den som vill ta del av outleterbjudanden, så gäller det att vackert ta sig till den 300 kvadratmeter stora outletbutiken. Den har nämligen inte lanserats online, även om så kan bli fallet framgent.

Just nu är outleten helt separerad från e-handeln. Men faller konceptet väl ut så har vi tankar på att lansera det online.

Hur går er e-handel just nu?

Omsättningen för e-handeln har minskat. Dels har vi haft tuffa jämförelsetal från månaderna under pandemin då vi såg en stor ökad efterfrågan. Dels som omvärldsläget ser ut just nu så ser vi även en minskad efterfrågan på grund av detta, säger Martin Kiland.

Annons