Ehandel förstärker styrelsen med Coop-profilen: ”Helt nya insikter”

"Det känns väldigt rätt".

Ehandel förstärker ledningen. Meta Persdotter, vd och koncernchef på Coop Mitt, kliver in i styrelsen. Hon har tidigare även rutin från uppdrag hos bland annat Ikea, Duka, Rusta och ÖoB.

Metas erfarenhet och stora nätverk inom retail och traditionell butikshandel kommer att ge oss helt nya insikter, det är väldigt värdefullt för oss säger Ann Henriksson, styrelseordförande i Ehandel och vd för mediehuset LRF Media.

Annons

Även Ehandels vd, Johan Svensson, är nöjd med nytillskottet.

Det känns väldigt rätt, Metas enorma kunskap och nätverk kommer att stärka vårt arbete med att öka Ehandels relevans för alla som i någon form jobbar med e-handel, säger Johan Svensson.

Ehandel som dubblat omsättningen sedan 2017, då man förvärvades av LRF Media, har som målsättning att nå 100 miljoner inom tre år. Och intresset för e-handel har aldrig varit större. Under 2020 ökade trafiken med över 300 procent.

Inget ämne är viktigare än e-handel just nu, det finns inte en handlare som inte har funderat över möjligheterna online. På ett personligt plan ser jag fram emot att få fördjupa mig ännu mer i ämnet och stötta Ehandels utvecklingsresa för att nå fler retailers, säger Meta Persdotter, ny styrelseledamot hos Ehandel, och fortsätter:

Kundresan är väldigt tydlig i detaljhandeln, och eftersom jag har jobbat med sälj i alla kanaler, både i butik och online, så tror jag att jag kan bidra med mycket, både på strategisk nivå och genom mitt nätverk.

Annons