Ehandelstrender är tillbaka – ICA:s toppchef blir första gäst

"AI är temat för premiäravsnittet".

Urban Lindstedt, grundare och programledare, gör en omstart av podden E-handelstrender. Premiären sker nu på torsdag. Och den första gästen är Ica-chefen, Anna Backlund, Head of Data Science inom Ica.

Vi ska prata AI, Anna är jätteduktig, jag ser fram emot ett mycket spännande avsnitt, säger Urban Lindstedt.

Annons

Urban Lindstedt har drivit egen e-handel inom yogasegmentet och har arbetat med att bevaka e-handelsbranschen som journalist sedan millennieskiftet.

E-handel är det mest avancerade vi gör inom digitaliseringen just nu. Min podd kommer bidra med kunskap, framtidsspaningar och exempel från e-handelsvärlden. Jag tror att podden kan spela en viktig roll just nu, när det är lite skakigt och ingen riktigt vet hur expansionstakten kommer att se ut framöver, säger Urban Lindstedt.

För sex år sedan startade han podden E-handelstrender av intresse men också för att han såg ett behov av att lyfta goda exempel inom, och till, branschen och för att bjuda e-handelssverige på framtids- och omvärldsspaningar.

Det finns enormt mycket att berätta om, inte minst är det intressant att spana ut i Europa. Titta bara på Holland dit Budbee nu expanderar, oerhört intressant land, även Polen tror jag e-handlare i Sverige kan lära sig mycket av.

260 avsnitt hann det bli innan podden tog en paus från ehandel.se för att nu återuppstå. Och den här gången blir det även i Norge.

Där kommer lyssnarna att kunna se fram emot få möta grundarna av GamEra, som säljer begagnade spel och datorer och vd:n för Farmasiet (motsvarigheten till svenska Apoteket, red anm).

Din podd heter ju E-handelstrender. Vilka trender ser du själv inom e-handeln i Sverige och Norge just nu? 

Återbrukstrenden växer sig stark och det tror jag att den fortsatt kommer att göra. Och sen tror jag att snart är tiden här då vi inte pratar begreppet e-handel längre, snart är det integrerat i varje enskild verksamhet.

Annons

Urban Lindstedt är 55 år gammal, har fyra barn och en hund och bor i Stureby. Han driver även andra poddar inom historia.

Jag tog beslutet att köpa hund under pandemin, som alla andra. Det är bland det bästa beslutet jag tagit. Hundintresset är ganska nytt medan e-handelsintresset funnits länge precis som mitt historieintresse.

E-handelstrender kan du lyssna på här hos oss och på ehandel.com. 

Annons