Einride värvar chef från Google: ”Vår generations största utmaning”

"Helt rätt profil".

Einride, som gått all-in på självkörande transporter, förstärker laget med en kommersiell chef, nämligen Jonas Hernlund. Han kommer senast från rollen som Nordeuropachef för Googles investerar- och startup-verksamhet.

Vår generations största utmaning är att lösa klimatkrisen. Einride har helt rätt förutsättningar för att sig an den utmaningen och samtidigt bygga en framgångsrik affär: rätt ambitionsnivå, ett fantastiskt team och en briljant lösning. Det känns otroligt spännande att få komma in på Einride i det här läget och få hjälpa transportintensiva företag runt om i världen att införa en kostnadseffektiv, säker och hållbar lösning för lastbilstransporter som har potentialen att minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, säger Jonas Hernlund, i ett pressmeddelande.

Annons

Han har även rutin från en tidigare roll som affärsutvecklingschef på Postnord, har utvecklat en e-handelsplattform samt varit strategikonsult hos Deloitte och Accenture.

Att driva efterfrågan på hållbara transporter, utveckla vårt värdeerbjudande och generera nya affärer är extremt viktiga fokusområden för Einride. Det känns därför toppen att kunna välkomna Jonas till teamet. Han har helt rätt profil och bakgrund för att leverera på vår kommersiella agenda. Jonas är en erfaren ledare med en bakgrund inom både tech och logistik och har praktisk erfarenhet av att bygga och skala den kommersiella verksamheten i den här typen av bolag, säger Robert Falck, grundare och vd för Einride.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!