Elektriskt värre: Best i tung satsning på elfordon

"Ovanligt att tunga lastbilar går på el".

Best Transport har på kort tid släppt två stora lagernyheter. I mitten av juni flyttade de in i en nybyggd terminal i Jönköping – och nu ska de dubblera sin terminalyta i Göteborg – till en 4 000 kvadratmeter stor terminal.

Nu står det även klart att de ska gör en storsatsning eldrivna lastbilar.

Annons

Vi intensifierar elektrifieringen av fordonsflottan och har siktet inställt på att implementera ytterligare 50 elfordon i verksamheten under 2022, framgår det av ett pressmeddelande.

Så långt kan den köra

Det rör sig till att börja med främst om mindre elfordon. Men samtidigt testas även en tung ellastbil av märket Volvo FL Electric. I testerna så kör man budleveranser i Stockholm med lastbilen.

Vi har blivit vana vid elbilar, men att en tung lastbil går helt på el är ännu väldigt ovanligt. Det märker jag framför allt eftersom många stannar mig på gatan för att fråga om lastbilen verkligen går 100 procent på el. Det är otroligt uppskattat ur klimatsynpunkt, men många är också glada över att lastbilen är helt tystgående, kommenterar Roni Matti, åkare på Best Transport.

Ellastbilen laddas vid företagets terminal i Spånga över natten – och kan köra totalt 30 mil, på en laddning. Dagtid genomför den i dagsläget testleveranser i Stockholms innerstad.

Annons