Elektronikjätten rusade till nytt rekord – överväger börsen

"Vi är välkända".

Komplett Group nådde nya höjder och omsatte runt 9,9 miljarder norska kronor under 2020 - en ökning med hela 31 procent från året innan.

Dessutom rusade rörelseresultatet från 48 till 271 miljoner norska kronor. En femfaldig ökning från 2019.

Annons

Under coronapandemin har allt fler kunder fått upp ögonen för e-handel. Allt tyder på att denna utveckling kommer att fortsätta. Komplett Group är pionjären inom e-handel sedan etableringen 1996, och är väl positionerade för ytterligare lönsam tillväxt på den snabbt växande e-handelsmarknaden för elektronik i Norden, säger Lars Olav Olaussen, vd på Komplett Group, och fortsätter:

Vi är välkända bland nordiska elektronikkunder, och har en stark position inom lönsamma tillväxtsegment som gaming, hemunderhållning och kontor, säger Olaussen.

Efter miljardsuccén överväger nu ägaren Canica en börsnotering för Komplett Group, uppger bolaget i ett pressmeddelande. De har nu anlitat ABG Sundal Collier och SEB som finansiella rådgivare.

Canica är en aktiv och långsiktig ägare i Komplett Group. Samtidigt ser vi nu att det kan vara rätt tidpunkt att notera Komplett på börsen. Vi har god erfarenhet som ägare i börsnoterade bolag med god governance där vi får löpande marknadsvärdering av våra tillgångar. Vi vill fortsätta backa upp bolaget som en stor och aktiv ägare. En notering på börsen kommer kunna tillföra nya aktieägare med kompletterande kompetens som bidrar till fortsatt tillväxt och lönsamhet genom att kapitalisera på den lyckade omställningen och stärka den underliggande tillväxten inom e-handel, säger Nils Selte, styrelseordförande på Komplett och vd på Canica.

Annons