Elektronikjätten varnar – ny härva med bluff-sms

"Ständigt nya bedrägeri-försök".

Elgiganten meddelar, via ett pressmeddelande till allmänheten och på bland annat Facebook, att det cirkulerar ett bluff-sms som ser ut att komma från företaget.

Se upp för sms-scam! Vi har fått flera synpunkter på att sms skickas ut som verkar komma från oss. Detta är ett bedrägeriförsök och vi rekommenderar alla att inte klicka på länken, skriver företaget på Facebook.

Annons

Madeleine Schøyen Bergly, som är kommunikationschef på Elgiganten i Norge, förklarar:

Vi har fått många frågor om bluff-smsen. Vi vill därför informera våra kunder, i alla våra kanaler, om att detta är en scam så att de inte låter sig luras. Det uppkommer ständigt nya bedrägeri-försök som kan verka allt mer trovärdiga, vilket innebär att det inte alltid är lätt att se skillnaden mellan vad som faktiskt kommer från oss och vad som är bedrägeri.

Smset som skickas ut i dagsläget innehåller ett utländskt nummer, är formulerat med stavfel och innehåller länkar.

Om man klickar på en länk och skickas till en webbplats där man ombedes ange ett kreditkortsnummer för att vinna ett pris, kan man vara säker på att det inte kommer från oss.

Vi ber alla att vara uppmärksamma. Ta bort sms och e-postmeddelanden som ser misstänkta ut. Skulle man ha så pass mycket otur att man fyllt i sin information på en sådan sida, rekommenderar vi att du kontaktar banken och spärrar ditt konto omedelbart.

Det aktuella meddelandet har spridits i Norge, men Elgiganten varnar om att det även är ett vanligt problem i Sverige.

Just nu är det ett lokalt problem i Norge, men det är ett återkommande problem även i Sverige. Det går i vågor, säger Li Persson, presskontakt på Elgiganten, till Ehandel.

För tillfället är det relativt lugnt på den fronten här, peppar peppar. Jag återkommer ifall något blåser upp, vilket jag såklart hoppas inte händer.

Annons

Annons