Eleven öppnar fysisk butik i Uppsala

Skönhetsbutiken eleven.se expanderar med flera fysiska butiker under våren.

Som Ehandel.se tidigare berättat har eleven under en tid haft siktet inställt på att satsa på omnikanal, och nu har det blivit dags att göra slag i saken. I dag öppnar e-handlaren en fysisk butik i S:t Per Gallerian i Uppsala, och under våren ska butiksöppningar även bli av i Stockholm och Örebro.

De fysiska butikerna ska enligt företaget bli något alldeles extra. Kunderna utlovas en fullständig digital upplevelse och omnikanal i världsklass.

Annons

- Kassasystemet är redan utbytt för att möjliggöra digital prissättning, och vi kommer inom kort lansera en stor nyhet för enklare och mer personlig betalning i butik. Vi vill inte bara ta bort prislapparna, och ge tillgång till hela vårt sortiment, utan vi vill även förenkla hur man betalar för sina produkter och hur man får hem dem, berättar företaget i ett pressmeddelande.

"Kommer att bygga ett nytt koncept"

Butiksöppningarna är ett resultatet av elevens uppköp av Parfymeri L, en skönhetskedja som haft butiker i just Uppsala, Örebro och Stockholm. Det är dessa som nu kommer att göras om till eleven-butiker.

- Förvärvet av Parfymeri L är strategiskt viktigt för eleven. Vi ser att vår kunskap och långa erfarenhet från näthandeln kan anpassas för fysisk handel. Vår fortsatta ambition är att tillsammans driva den auktoriserade skönhetsbranschen framåt. Personalen i de befintliga butikerna besitter en stor kompetens och vi kommer tillsammans bygga ett nytt omnikanalskoncept för modern skönhetsshopping i framtiden, säger Michael Gegerfeldt, elevens VD och grundare.

Eleven grundades 2004 och har för närvarande e-handelsverksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Annons