Elevens VD har lämnat bolaget: ”Jag har sagt upp mig”

"Känner att jag vill gå vidare".

Efter två och ett halv år på Eleven, varav snart två år som vd, avgår Pernilla Barkman från sin post och lämnar bolaget.

Jag har sagt upp mig, säger hon till Ehandel och fortsätter:

Annons

Jag har avslutat det uppdrag jag var anlitad för att genomföra. Nu ska bolaget in i nästa fas och jag har övervägt och känner att jag vill gå vidare.

Pernilla klev in i vd-rollen i januari 2018 när Elevens medgrundare, som då var vd, bytte tjänst till affärsutvecklare.

LÄS ÄVEN: VD-byte och kapitaltillskott för skönhetsbutiken Eleven

Under min ledning har Elevens omsättning ökat från 120 miljoner kronor till 350 miljoner, via uppköp av Nordicfeel. Verksamheterna har bland annat slagits samman till en organisation, och vi har genomfört en lyckad lagerflytt, bytt till gemensam IT-plattform och lanserat två uppdaterade varumärkesprofiler, berättar hon.

Jag är otroligt stolt över teamet och den resa vi tillsammans har gjort. Vi har förändrat organisationen till ett techbolag som säljer skönhet. Jag är också tacksam för två och ett halvt intensiva, lärorika och inspirerande år med våra huvudägare Verdane Capital.

Marcus Johansson, Head of Logistics and Operations, har agerat operativ chef på Nordicfeel tidigare och nu blir han tillförordnad vd som ska få allt i hamn inför julhandeln.

För Pernillas del blir blir det lite lugnare ett tag innan det blir dags för nästa steg.

Nu ser jag fram emot att ta igen tid med familj och vänner, något som varit en bristvara när man jobbar i ett "turn around case". Därefter ska jag unna mig lyxen att utvärdera nästa spännande uppdrag, avslutar Pernilla Barkman.

Annons

Annons