Elgiganten är Danmarks mest populära nätbutik

Prisjämförelsesajten PriceRunner har för tredje året i rad utsett Elgiganten till den populäraste webbutiken i Danmark. Indirekt är det kunderna eftersom guldmedaljen skall baseras på den klickdata som PriceRunner sitter på.

Nätkunderna klickar sig alltså först och främst vidare till Elgiganten när de använder PriceRunner i Danmark. Inte oväntat är det även hemelektronik som överlag är populärast när det kommer till näthandeln i landet, precis som i Sverige.

Detta speglas också i listan över de mest populära butikerna. Elgiganten är som sagt den mest populära följt av Bilka.dk som även de säljer hemelektronik men är mer av ett fullfjädrat varuhus. Nummer tre på listan är ComputerSalg.dk som ni själva får lista ut vad de säljer.

Annons

- Jag är mycket stolt över att för tredje året i rad fått priset som Danmarks mest populära butik. Vi har under det senaste året lagt mycket energi på att försöka göra upplevelsen ännu bättre och enklare för våra kunder och det är trevligt att det har lönat sig, säger Peder Stedal, VD för Elgiganten Danmark.

Fysiska butiker klättrar i listan

Andra utländska aktörer som kvalar in på topp tio är norska Komplett på plats 7 och svenska CDON på plats 10. Sverigest största nätbutik, Dustin, är nära att ta sig in på plats tio men når endast till 11.

- Etablerade butiker och kedjor var inledningsvis mycket sega att komma igång med näthandel, men nu har flera stora aktörer som exempelvis Fona och Coop vunnit mark inom e-handeln med hög tillväxt, säger Martin Andersen på PriceRunner.

De 25 mest populära nätbutikerna i Danmark
(enligt PriceRunner)

 1. Elgiganten.dk
 2. Bilka.dk
 3. ComputerSalg.dk
 4. Proshop.dk
 5. wupti.com
 6. Fona.dk
 7. Komplett.dk
 8. ComputerCity.dk
 9. Coop.dk
 10. CDON.dk

 11. Dustinhome.dk
 12. Frishop.dk
 13. CineMagic.dk
 14. happii.dk
 15. XL-BYG.dk
 16. Silvan.dk
 17. CoolShop.dk
 18. Davidsenshop.dk
 19. Merlin.dk
 20. Bygmaonline.dk

 21. ConradElektronik.dk
 22. Skousen.dk
 23. Expert.dk
 24. Webhallen.dk
 25. GoBlue.dk

Annons