Elgiganten investerar i ny nätbutik

Elgigantens systerbutik Elkjøp, i Norge, meddelar idag att de skaffat sig en ny nätbutik. Då vi kontrollerar Elgigantens webbsida ser vi även att den fått samma uppgradering. För er som inte använt Elgigantens gamla webbshop kan vi meddela att den var allt annat än bra. Nu har de dock köpt upp sig till något som de menar på kan mäta sig med de bästa systemen i världen.

- Förra året fördubblades omsättningen. Nu har vi investerat i en online-butik som kan mäta sig med de bästa i världen, säger Andreas Niss, vd för Elgiganten Norge.*

Annons

Målet med den nya webbshoppen skall vara att erbjuda kunderna bättre tekniska lösningar och fler möjligheter när de handlar. Peder Furseth, docent vid Handelshögskolan i Norge, menar på att det kommer vara livsviktigt att erbjuda dessa nya lösningar och mervärdestjänster för att kunna konkurrera med t.ex. Amazon som verkar vara på väg in i Norge, kanske även Sverige enligt rykten.

Bland nyheterna i Elkjøps nätbutik och förmodligen Elgigantens, som ser exakt likadan ut, är bättre sökmöjligheter, jämförelser av produkter och en tjänst där kunderna själva kan göra en sammanställning av produkter och dela med andra.

Här ser ni Elkjøps och Elgigantens nya webbutiker.

Uppdatering: Enligt Mattias Pihlström, på Brightstep, som varit med och tagit fram den nya butiken så är grundsystemet de använder samma som innan (Enfinity Suite ifrån Intershop) även om man har gjort en ganska stor redesign av front-end.

Källa (hegnar.no)
*Översättningar via Google

Annons