Elgiganten minskade utsläppen med 80 procent – ”vill göra skillnad”

Tog järnvägen till miljövänligare transporter.

Många handlare kämpar med att få ned utsläppen från sina transporter och då har tåg blivit ett populärt alternativ. Nu berättar Elgiganten Logistik att de har lyckats pressa ned sina utsläpp från transporter med hela 80 procent tack vare satsningen på tåg vid långväga gods.

Vi är marknadsledande och både kan och vill göra skillnad. Miljöaspekten är naturligtvis en av de faktorer vi har mest fokus på, säger Jonas Danielsen, distrubutionschef på Elgiganten Logistik, i ett pressmeddelande.

Annons

Det handlar om varor som ska ut till varuhusen och butikerna runt om i Norden. Totalt skickas inte mindre än 1 300 000 kubikmeter hemelektronik till de olika enheterna.

Men helt fria från lastbilstransporter är man inte. Runt 400 lastbilar lämnar varje vecka det gigantiska lagret i Jönköping. Kedjan uppger dock att man jobbar hårt med att fortsätta att minska sina utsläpp genom initiativet "Logistik med hjärtat", där även chaufförers arbetsförhållanden och transportsäkerhet är i fokus.

Det pågår ständigt en utvärdering av möjligheter att förbättra och effektivisera våra transporter. Vi samarbetar med flera transportleverantörer och gör regelbundna granskningar för att följa upp efterlevnad av våra transporter kopplat till ”Logistik med hjärtat”. Det var i samband med en sådan granskning som vi fick veta vilken enorm miljövinst järnvägsinitiativet är, säger Jonas Danielsen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!