Elgiganten rullar ut samma dag-leveranser: ”Är efterfrågat”

Kommer att nå 3,5 miljoner svenskar.

Elgiganten tar nästa steg med e-handeln och utökar sitt frakterbjudande. Elektronikjätten lanserar fossilfri Same Day Delivery i Stockholm, Linköping, Malmö och Göteborg. Tjänsten kommer att nå 345 orter och 3,5 miljoner svenskar, som kan få varorna direkt hem till dörren om de lägger en beställning innan klockan 13.00.

Våra kunders förändrade levnadsvanor skapar nya förväntningar och önskemål. För oss är det viktigt att snabbt anpassa oss efter detta för att kunna hjälp till hela vägen. Vi vet att snabba leveranser är efterfrågat, därför lanserar vi nu Same Day Delivery i storstadsregionerna, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Annons

Hemleveranserna ska köras på 100 procent fossilfria drivmedel. I Stockholm stad sker leveranserna även helt utsläppsfritt. Och målet är att så ska bli fallet på samtliga platser.

Att kunna erbjuda våra kunder leveranser samma dag som de lägger sin beställning är en milstolpe för oss på Elgiganten. Att våra snabbaste leveranser också är fossilfria känns viktigt. Vi arbetar för att alla våra leveranser ska ske helt utsläppsfritt och därför har vi till exempel börjat med tågtransporter till norra Sverige, säger Niclas Eriksson.

"Testat under längre tid"

Samma dag-frakten kommer just nu på bred front och konkurrensen ser ut att bli stenhård även här.

Är det här ett svar på Amazons satsning på samma dag-leveranser?

Vi har testat Same Day Delivery under en längre tid i ett begränsat geografiskt område. Våra kunder efterfrågar snabbare leveransalternativ, därför lanserar vi Same Day Delivery till 3,5 miljoner svenskar, säger Li Persson, kommunikationsansvarig på Elgiganten, till Ehandel.

Vad kommer kostnaden att bli för konsumenten?

Detta leveransalternativ kostar 99 kronor.

Annons
Annons