Elgiganten satsar på heta trenden: ”Jätteroligt”

Solar sig i glansen av köpsugna husägare.

Intresset för solceller har fått allt fler företag att satsa på just den produkten i sitt sortiment. Vi har till exempel sett Ikea lansera just detta i samarbete med solenergibolaget Svea Solar.

Elgiganten vill inte vara sämre. Därför kommer de nu att sjösätta både rådgivning och försäljning av solpaneler i samarbete med, just det, Svea Solar.

Annons

Solenergi är ett av de mest miljövänliga energialternativ man kan välja och som investering är det få saker som slår solceller rent ekonomiskt, om man är husägare. Därför är det naturligtvis jätteroligt att vi nu kan erbjuda detta och vara rådgivare åt våra kunder vid dessa inköp, säger Tony Ottebjer-Winkler, drift - och hållbarhetschef på Elgiganten, i en kommentar.

Enligt en Kantar Sifo-undersökning, som gjorts i samarbete med Elgiganten och Öresundskraft, är nära hälften av svenskarna intresserade av att köpa just solceller. Och en av fem säger att de tror att de kommer att investera i solpaneler under 2023.

Försäljningen, såväl som rådgivning, kommer nu att ske i fyra av Elgigantens varuhus, som är belägna i Gävle, Helsingborg, Malmö och Uppsala. Kunderna kommer även att erbjudas rådgivning via telefon och kunna få en offert online.

Annons