Elgiganten stänger 27 butiker i Norge: ”Känns extra tungt”

Stenhårda restriktioner bakom beslutet.

Den nya muterade och mer smittsamma varianten av covid-19 har nästlat sig in i Norge. Det har fått vårt västra grannland att ta i med hårdhandskarna och införa rigida restriktioner.

Det får till följd att flera butiker tvingas stänga tillfälligt. En av de aktörer som nu bommar igen är norska Elgiganten, alltså Elkjøp, som låser hela 27 butiker i landet. Dessutom har man varslat om permitteringar.

Annons

Vi har gjort vårt yttersta under hela pandemin för att undvika permitteringar och stängda butiker. Mina kollegor runtom i landet har gjort ett fantastiskt jobb i kampen mot smittspridning. Därför känns det extra tungt att skicka ut permitteringsvarsel nu, säger Fredrik Tønnesen, vd på Elkjøp i Norge, i ett pressmeddelande.

Elektronikkedjan jobbar nu för fullt med att hitta alternativa arbetsuppgifter till de anställda som drabbats.

"Tredubblat kapaciteten"

E-handeln är naturligtvis öppen i vanlig ordning och blir ännu viktigare nu.

Den är öppen och vi har sett till att varor från oss både levereras och hämtas säkert, helt utan fysisk kontakt med våra anställda. Många av våra produkter är viktiga för att hålla hjulen igång på skolor, företag och hemmakontor i tusentals hem, säger Fredrik Tønnesen och avslutar:

Vi har tredubblat kapaciteten på vår live-shopping så att de som vill kan få hjälp av våra medarbetare digitalt. Vi gör det vi kan i alla led och jag vill verkligen berömma hela organisationen och den sammanhållning vi har i en tid som denna.

Annons