Elgiganten växlar upp med ny jätteanläggning: ”Toppmodern”

Logistikbyggnaden kan byggas ut.

Elgiganten gör nu en jättesatsning i Jönköping. Elektronikkedjan har landat ett avtal med fastighetsjätten Catena, som ska bygga en logistikanläggning till Elgiganten.

Totalt blir den 86 600 kvadratmeter stor och uppförs i närheten av Elgigantens centrallager, utmed E4, strax utanför Jönköping. Det finns dock möjlighet att bygga ut anläggningen, då markområdet är totalt 200 000 kvadratmeter stort.

Annons

Jönköpingsregionen har sedan lång tid en stark ställning som ett optimalt logistikläge med goda förutsättningar att möjliggöra dagen-efter-leveranser till hela Norden, skriver Catena i ett pressmeddelande.

Avtalstiden på anläggningen uppgår till hela 20 år och investeringen väntas uppgå till totalt 813 miljoner kronor för Elgiganten.

Nu bygger vi en ny toppmodern anläggning i Nordens bästa logistikläge. Från dag ett har vi och Catena haft ambitionen att bygga en långsiktig relation med fokus på en fastighet som är hållbar både för miljön och för vår personal. Detta är en väldigt viktig satsning för att vi på Elgiganten ska fortsätta att växa hållbart, kommenterar Daniel Lundby, vd för Elgiganten Logistik AB.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!