Elgigantens mål – en miljon mobiler på ett år: ”Nu vill vi dubbla”

Hemelektronikkedjans nya satsning.

En miljon mobiler. Så många samlas årligen in till återvinning i Sverige. Alldeles för lite, om du frågar Elgiganten. Nu vill elektronikkedjan samla in ytterligare en miljon fram till slutet av 2021.

Återvinning av elektronik är viktigt för miljön och som marknadsledare och stor återförsäljare av elektronik vill vi ta vårt ansvar. Nu vill vi dubbla återvinningen av mobiler i Sverige, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten i Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Mobilåtervinning är ett hållbart och lönsamt sätt att utvinna flera värdefulla metaller, menar bolaget. Man uppger också att återvinning av en mobiltelefon sparar runt 60 kilo koldioxid, vilket motsvarar runt 460 kilometer bilkörning.

Den nya satsningen är ett steg i att accelerera elektronikkedjans hållbarhetsarbete.

Vi tror på svenskarnas vilja att tillsammans med oss bidra till ett mer hållbart och cirkulärt samhälle. Därför vill vi göra det lätt för svenskarna att göra rätt, genom att skapa goda förutsättningar för enkel och smidig återvinning men även visa varför det är viktigt att återvinna sina gamla telefoner. Vi övertygade om att vi tillsammans med kunder, samarbetspartners och branschkollegor kan göra verklig skillnad, säger Niclas Eriksson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!