Elgigantens moder får ny Nordenchef: “Gå på offensiven”

"Inte främlingar för tuffa marknader".

Elkjøp Nordic meddelar idag att man fått en ny koncernchef. Den som kliver in i rollen är den tidigare vd:n för Elkjøp Norge, Fredrik Tønnessen. Den 16 mars, idag, tar han alltså greppet om hela koncernen.

Fredrik tar över efter Erik Sønsterud.

Annons

Det är ett stort privilegium att få ta över efter Erik och leda Elkjøp genom denna spännande och utmanande tid. Jag är otroligt imponerad av våra kollegors insatser under de senaste utmanande åren. Nu kan jag inte vänta med att gå på offensiven, växa och göra verksamheten mer lönsam, säger Fredrik Tønnesen, koncernchef Elkjøp Nordic.

Ägare av Elkjøp är i sin tur brittiska Currys som också kommenterar bytet.

Konkurrensen i Norden kan vara obeveklig, men vi är inte främlingar för tuffa marknader och aggressiva konkurrenter som vill ta ifrån oss vår position som förstahandsval för allt som har med teknik att göra, säger Alex Baldock, vd för Currys, och tillägger:

Fredrik har bevisat att han har de egenskaper som behövs för att ta Elkjøp vidare. Han är en exceptionell ledare med enastående meritlista, en sällsynt passion, skicklighet och energi. Det gläder mig att utse honom och jag ser fram emot att arbeta med honom. Inte bara för att övervinna utmaningarna, utan också för att ta vara på de många möjligheter vi ser.

Annons