Elgigantens sajt sätter kunderna i kö – redan innan Black Week

"Vi har tekniska problem".

Är det ens Black Friday om inte Elgigantens sajt hamnar i trångmål? Med några timmar kvar till tjuvstarten på reafesten så skickades Elgigantens e-handelskunder in i det berömda kö-systemet. Detta trots att förturen endast gäller för inloggade medlemmar och företagskunder.

Vi har tekniska problem, som undersöks. Tack för ditt tålamod, stod det att läsa.

Annons

De köande kunderna blev alltså först sittande i en pausad kö, på grund av tekniska problem. När dessa sedan var åtgärdade var det bara att vackert vänta på sin tur att få komma in på sajten.

Anledningen ska vara att en stor andel nyfikna kunder redan nu vallfärdat dit. Ett gott tecken inför Black Week, som annars dragits med dystra prognoser. Men mindre kul för de som tvingas vänta.

Vi har tidigt sett ett stort intresse för årets Black Friday-kampanj. Just nu upplever vi extremt hög aktivitet på vår hemsida. Mycket av trafiken kommer samtidigt och för att undvika att trycket slår ur hela hemsidan har vi ett kösystem både på väg in i webshopen. Väntetiden kommer att variera. Vi förstår att detta är frustrerande för våra kunder, men det viktigaste för oss är att alla ska ha möjlighet att köpa det de vill ha på erbjudandet under denna period. Black Friday-kampanjen börjar kl. 19.00 ikväll och alla våra varuhus är öppna, säger Linnea Cederquist, PR- och kommunikationschef på Elgiganten, till Ehandel.

Annons