Ellos Group köper upp majoriteten av Stayhard

Stayhard meddelar idag att deras grundare och ensam ägare Joakim Naumburg säljer majoriteten av nätbutiken till Ellos Group. En e-handelsgrupp som förutom den gamla postorderjätten Ellos även inkluderar textilhandeln Jotex.

Joakim Naumburg säljer nu en stor del av sin prisade nätmodehandel för män, Stayhard, till Ellos Group. Naumburg som varit ensam ägare kommer efter transaktionen att äga 30 procent av aktierna i Stayhard och kommer fortsatt ha en tydlig roll som delägare och vd för verksamheten. Affären innebär också att Ellos Group bredvid sina varumärken Ellos och Jotex adderar ett renodlat företag för modeintresserade män.

– Stayhard har sedan starten lyckats skapa en stark relation till modemedvetna män, gått från noll till över 100 miljoner i omsättning och har lagt fundamenten för en fortsatt expansion. Ellos Group är den aktör som jag anser har de bästa förutsättningarna för att stödja Stayhards fortsatta utveckling. Det är en ägare med tydligt e-handelsfokus och Nordens starkaste plattform för exempelvis logistik och IT för e-handel. Tillsammans tänker vi göra Stayhard till det självklara valet för modemedvetna män i hela Norden, förklarar Joakim Naumburg, ägare och vd på Stayhard.

Annons

Ellos har dock inte alltid haft ett tydligt e-handelsfokus utan är mitt uppe i en omställning ifrån postorder till näthandel. Något som Stayhard säkert kan hjälpa till med. Nätbutiken har nämligen vunnit flera priser, både kring teknik och deras tillväxt. De har även en modern katalog i form av ett magasin, något som Ellos kan känna sig hemma med.

– Vi är glada att genom Stayhard addera ett nytt företag till gruppen. Stayhard har bevisat sin förmåga att skapa attraktiva egna varumärken och har etablerat sig som klar etta på en växande modemarknad för män online. Tillväxten har hela tiden skett med lönsamhet vilket är extra imponerande. Vi ser en stor potential för Stayhard och ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med Joakim och hans team, berättar Anders Halvarsson, styrelseordförande Ellos Group.

Att Joakim Naumburg kan hjälpa till med e-handelskunnandet inom Ellos Group är det förmodligen ingen som tvivlar på. Stayhard har idag runt 30 anställda och omsatte 105 miljoner kronor 2013. Företaget har även två fysiska butiker.

Ellos Group meddelar att de i och med förvärvet av Stayhard stärker greppet om positionen som Nordens ledande e-handelsgrupp.

 

Källa: Press (1, 2)

Annons