Ellos med ny lagersatsning – ”ett prestigeprojekt”

Bygger ut med 20 000 kvadratmeter.

Ellos Group växer inte bara omsättningen, utan nu även sitt logistikcenter för heminredning. Det byggs ut med 20 000 kvadratmeter, för att kunna leverera på efterfrågan i Norden och övriga Europa. När utbyggnaden är klar uppgår den uthyrningsbara ytan till 55 000 kvadratmeter.

Under 2020 noterade Ellos Group en försäljningsökning på 18 procent, vilket till stor del drevs av den höga efterfrågan på vårt hemsegment. Vi har under flera år sett denna trend men pandemin gav en extra skjuts då många kunder spenderar mycket tid i hemmet. Lanseringen av Jotex hemsortiment på flera nya marknader i Europa är ytterligare en bidragande faktor. Det nya, utbyggda logistikcentret ger Ellos Group än bättre förutsättningar att hålla ihop leveranserna mot kund och öka kvaliteten i alla led, säger Mathias Parkhagen, logistikchef på Ellos Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Utbyggnaden kommer också i en tid där heminredningsvarumärket Jotex alltså just lanserats på flera nya marknader ute i Europa. Bolaget har expanderat till Tyskland, Nederländerna, Polen och Österrike och enligt Ellos Group har de fått "mycket positiva mottaganden".

De som står för utbyggnationen av logistikcentret är Bockasjö, som även byggde lagret ursprungligen.

Vi gläder oss åt att få bistå Ellos Group med ett utbyggt logistikcenter och därmed lägga grunden för att expandera deras affär. Vi ser det här projektet som ett prestigeprojekt och att Ellos Group återigen väljer oss som partner gör oss stolta, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

Annons