Ellos rensar i postordern och nyrekryterar E-handel

Borås Tidning rapporterade i lördags att 81 anställda får sluta hos postorderjätten Ellos. Detta är något fler än de 70 platser som kommunicerats i januari. Samtidigt nyanställer man nu personer med kompetens inom e-handel.

Ellos gör sig nu av med 81 personer i sin satsning på e-handel. 51 personer får gå på grund av arbetsbrist, 21 försvinner genom naturlig avgång och nio får avgångspension.

Rensningen är en del i Ellos uttalade strategi att konvertera från postorderföretag till e-handel. Och anställda på företaget tror att klassisk distanshandel inte hängt med i utvecklingen:

Annons

Denna omställning ska även kräva ny kompetens och samtidigt som 81 personer får gå kommer man nyrekrytera 30 personer under våren. De nya tjänsterna skall primärt handla om e-handel meddelar Ellos:

– Vi har varit organiserade som ett katalogföretag och håller nu på att ta steget mot ett mer renodlat e-handelsföretag. Så det är framför allt kommersiella tjänster kopplat till e-handel, men också andra specialisttjänster, säger Johnny Eriksson, personalchef på Ellos till BT.

Fler varsel är inte planerade i dagsläget men några löften ska inte kunna ges enligt personalchefen.

Att en postorderjätte måste ta till dessa drastiska åtgärder för att anpassa sig till e-handel ifrågasätter givetvis om e-handel bara är ytterligare en kanal, som många hävdar.

 

Annons

Källa: BT

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!