Ellos vill ha dina gamla möbler – om du köper nya

"Det måste bli enklare".

Ellos har lanserat en ny tjänst vid namn ”miljöretur”. Den innebär att man i samband med en leverans kan lämna sin gamla produkt som skänks till Erikshjälpen Second Hand. Intäkterna från produkterna går till förmån för barnrättsarbete. Tjänsten är ett samarbete med logistikföretaget Bring, och är ett steg i Ellos Groups hållbarhetsarbete.

Bring, som genomför Ellos Groups hemleveranser, tar med sig kundens motsvarande gamla produkt till Erikshjälpen Second Hand, förklarar företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Miljöreturen gäller dock endast för större eller tyngre produkter från sortimentet i kategorin "hem" inom Ellos Groups varumärken Ellos, Jotex och Homeroom. Kunden måste även ha valt till inbärning för att tjänsten ska kunna nyttjas.

Det måste bli enklare att göra hållbara val. Miljöretur är ett effektivt sätt att bidra till en ökad återanvändning av varor samtidigt som du gör en god samhällsinsats, säger Tobias Åbonde, ansvarig för hemleveranser i Norden på Bring.

Tjänsten har rullats ut i Göteborg med omnejd till en början, men tanken är att man kommer att inkludera allt fler städer och områden efterhand. Fram till den 31 december 2020 bjuder Bring på ”miljöretur” i samband med att man bokar inbärning.

Återanvändning av varor är en viktig fråga för oss och genom det här samarbetet kan vi erbjuda våra kunder möjligheten att göra ett hållbart val, bidra till miljön och samtidigt hjälpa utsatta människor, säger Annika Mårtensson, hållbarhetschef på Ellos Group.

Vi är mycket glada över att påbörja detta samarbete med Bring och Erikshjälpen Second Hand i Västra Frölunda.

Björn Engvall, affärsutvecklingschef på Erikshjälpen Second Hand, tillägger:

Erikshjälpen Second Hand är mycket tacksamma för detta samarbete.

Annons
Annons