Emma Hernell ny VD på HUI – ”stora förändringar”

Tar över efter Jonas Arnberg.

HUI rör om i toppen. Emma Hernell, tidigare vice vd, tar över vd-rollen efter Jonas Arnberg.

Vi har åstadkommit stora förändringar i bolaget på kort tid och nu är vi redo för nästa steg. Jag ser fram emot att få leda HUI in i nästa fas. Behovet av att sätta riktningen för en handelsbransch i kraftig förändring är större än någonsin samtidigt som HUI har ett vasst team av medarbetare vilket ger oss goda förutsättningar att lyckas, säger Emma Hernell i ett pressmeddelande.

Annons

HUI beskriver att man nu är på en förändringsresa mot rådgivning och strategi och det är här Emma Hernell kommer in i bilden. Hon har varit hos HUI sedan 2017, men har även arbetat med konsumentinsikt och omvärldsdriven affärsutveckling som vice vd på United Minds. Hon tillträder sin nya roll den 1 november.

Under pandemin såg vi en radikal digitalisering men också andra helt nya beteendemönster som skärper behovet av analys och öppnar upp möjligheter för nya affärsmodeller. HUI har verktygen både för att förstå det nya konsumtionspusslet och hur marknaden för varor och tjänster transformeras, säger Emma Hernell.

Jonas Arnberg i sin tur ska nu sjösätta sitt nya projekt och lansera en mobilapp för butiksrådgivning, rapporterar Market.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!