En dansk ska rädda Expert och deras E-handel

IT24 rapporterar, via danska CRN, hur Expert anlitat den danska e-handelsprofilen Poul Thyregod inför en kommande storsatsning på e-handeln. Poul som har en gedigen erfarenhet av e-handel ska hjälpa företaget att anpassa sig till webben.

– Jag har blivit tillfrågad om jag vill hjälpa Expert (Nordic) med att få länderna och systemen att fungera ihop, så den första utmaningen blir att strömlinjeforma alla system. Som det ser ut idag är Expert en retailkedja, men vi ska lära oss att det finns en lika stor potential i internetdelen, säger Poul.

Annons

Thyregod börjar hos Expert redan den första februari och lämnar i samma vända sin danska e-butik Proshop. En butik som grundades 1995 och som enligt CRN är Danmarks äldsta nätbutik. Proshop köptes även av Expert för ett par år sedan.

– Vi ska ta en rättvisande del av marknaden. En bit som motsvarar Experts storlek. I mina ögon har Expert inte varit tillräckligt aggressiva på internetdelen, men det ska vi bli, säger Poul.

Han säger också att det finns plats för både Proshop och Experts storsatsning. Proshop säljer nämligen också hemelektronik och berättade för ett år sedan hur de skulle bedriva skyttegravskriget utanför Danmark och storsatsa i Sverige.

– Proshop och Expert är två helt skilda koncept, och det finns plats för båda på marknaden, säger Thyregod.

Vad vi förstår andas Poul e-handel och vet hur man kränger hemelektronik på nätet vilket bådar gott för Experts e-handel.

Det är dock en hård bransch och Expert har nyligen fått stänga flera butiker och erkänner att fler stängningar förmodligen kommer. Detta samtidigt som de tog över flera av OnOffs butiker då de gick i konkurs. Frågan är om de är för sent ute eller om en "ny" e-handel kan vända trenden.

Källa: it24, crn

 

Annons

Uppdatering:
Enligt insidertips skall Expert nyligen bytt ut e-handelssystemet Wipcore eNova till IBM Websphere Commerce för sin svenska sida. De danska och norska ska dock köra något annat. Samtidigt har vi hört att de kanske inte är nöjda med valet av IBM. Eftersom Poul själv säger att han skall strömlinjeforma deras system gissar vi att plattformen ligger högt på agendan.

Jens Faskunger som varit ansvarig för Experts e-handel i Sverige är numera e-handelschef hos InkClub, enligt Linkedin.

Annons