En inspirerande E-handel med glassiga leveranser

I Singapore är mat en väldigt viktig del av landets kultur. Något som nu även börjar synas på nätet och överallt ska det poppa upp nya spännande tjänster. En sådan är The Inspired Chef, en e-handel som säljer småskaligt tillverkad glass.

E-handel och glass känns inte som den mest naturliga kombinationen men något som nystartade The Inspired Chef, tror kan bli en succé. Därför har man samlat ihop ett gäng välrenommerade kockar som nu börjat tillverka glass som ska säljas på nätet.

Den specialgjorda glassen kostar lite drygt 75 kronor per pint, eller ungefär en halvliter. Kanske inte den billigaste glassen på marknaden men kunden får både sked och en servett på köpet.

Annons

Till det kommer även en expeditionsavgift på 20 kronor och minsta beställningen ligger på två glassar. I dagsläget är det tyvärr inte något för den akut glassnödige. Beställningen måste ske minst en dag i förväg eftersom man än så länge jobbar med små resurser.

Vill skapa boutique-känsla

Vid lanseringen presenterade man fyra olika smaker Caramel Popcorn Avalanche, Raspberry Cheesecake Rumble, Double Peanut Fudge, and Divine Chocolate Tart. Något som ska vara en blandning av traditionella och lokala smaker, inspirerade av kockarnas barndomsminnen och personliga preferenser.

Tanken är dock att dessa ska utökas och planen är att lansera en ny smak varannan eller var tredje månad. Man planerar även att utöka sina samarbeten med olika kockar för att få till ett ännu bredare utbud och till augusti nästa år hoppas man sälja minst åtta olika smaker.

Men varför har man valt att satsa på e-handel och inte stormarknader som Ben and Jerry´s och Haagen Dazs. Enligt Fraser and Neaves, företaget som ligger bakom The Inspired Chef, riktar man sig inte till den stora massan, man vill snarare skapa en ”boutique-känsla”.

– Varje smak är speciellt framtagen och släpps i omgångar. Vi vill skapa en perfekt glassupplevelse och ge en förstklassig service. Från det att man väljer smaker på nätet, till det att glassen levererats, säger Jeffery Ng, utvecklingschef på Fraser and Neave.

 

Källa: Tech in Asia

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!