En nätbutik i förändring – CDON.com

CDON Group meddelade för bara några dagar sedan att deras "huvudbutik" CDON.com var på väg mot att bli ett nordiskt Amazon. Detta är i alla fall deras ambition. I samma anda som Amazon har vi även noterat ett visst flöde av förändringar på CDON:s hemsida. De verkar helt enkelt testa nya saker för att se vad som fungerar.

Nu senast har vi lagt märke till deras Smarta Deals vilka ser ut att ha ersatt veckans deal. I stället för att ha en produkt varje vecka med bra pris har de nu infört vad vi kallar ett mini-members. CDON Group driver som vi vet en medlemssida, Members.com, där man finner tidsbegränsade erbjudanden i olika kategorier, oftast under ett varumärke.

Annons

Detta koncept har nu letat sig över till CDON.com. Vi fann Smarta Deals intressant och bad Fredrik Bengtsson, på CDON Group, att berätta lite om tanken bakom:

"Smarta deals är ett smart sätt för oss att testa nya produktkategorier mot våra kunder. Vi ser direkt vad som fungerar och kan styra våra prioriteringar och vår utveckling därefter. Det lanserades bara för någon dag sedan och vi har som sagt inte gjort något väsen av oss än."

På vägen mot ett komplett handelshus

CDON testkör just nu Smarta Deals och även om tjänsten inte är helt färdig säger Fredrik att det ser lovande ut. Han fortsätter även på spåret att bredda butiken och utveckla det till ett komplett handelshus:

"Members är inriktat på mode, skönhet, design och upplevelser. Lite smalare målgrupp och lite mer high-end helt enkelt. Med Smarta deals plöjer vi närmare mittfåran, den är riktad mot Cdon.coms bredare kundsegment. Vi har varit tydliga med att vi avser bredda Cdon.com från att vara en underhållningsbutik till att bli ett mer komplett handelshus (tänk: Amazon)."

Det är intressant att se vad CDON tar för steg på vägen mot detta handelshus och vilka nya funktioner som införs. CDON Groups VD, Paul Fischbein, berättade tidigare att de var på väg "att lägga in princip allt" de hade i CDON. Detta är förmodligen inte så enkelt som det låter. Vi önskar dem dock lycka till och vi kommer att fortsätta hålla koll på eventuella förändringar.

 

Relaterade nyheter:
CDON.com skall bli ett nordiskt Amazon
CDON Group lanserar exklusiv shoppingklubb - Members.com

Annons

Annons