En ny tjänst där du ska kunna pruta på nätet

I ett pressmeddelande idag presenteras en ny tjänst vid namn Pruta.se, där du ska kunna pruta på produkter. De skriver att det inte längre är omöjligt att pruta på nätet. Den nya sajten ska ha 300 produkter som kunder kan pruta på för att få ner priset. Ju fler som prutar desto lägre sägs priserna bli, något som skall locka prutare att tipsa sina vänner om sidan.

Produkterna skall vara ett urval av nätets populäraste produkter enligt t.ex. Prisjakt och andra liknande tjänster. När en användare väljer att pruta på en produkt sänks priset under tio sekunder.

Annons

"Varje gång du eller någon betalar för att se priset på en vara så sänks också priset på varan. Desto fler som vill se priset, ju snabbare faller det. Du har sen några sekunder på dig att köpa varan eller vänta och komma tillbaks senare för att få ett ännu lägre pris."

Bakom Pruta.se står Keynote Media Group som äger och driver bland annat Spray, Passagen, Nöjesguiden, Rodeo och Sportal. Ola Ahlvarsson, huvudägare i Keynote Media Group och medgrundare till Pruta.se har följande kommentar:

- Under de 15 år jag arbetat och investerat i Internetbolag har jag sällan sett ett bolag med samma potential som Pruta. Att kunna sänka priset på de mest populära varorna för konsumenterna samtidigt som vi hjälper handlarna att sälja mer i en modell där alla tjänar på det känns oerhört spännande.

Hur tjänar Pruta pengar?

Det kostar som sagt att pruta. Första gången är gratis därefter kostar det "en liten summa" för att se och sänka priset. Även om vi inte vet hur stor denna summa är känns det som ett kollektivt prutande där alla som är med betalar för att sänka priset på varan. Det är även om vi tolkat det rätt endast en person som får varan till slut.

Enligt nedanstående text ifrån deras sida verkar de även slussa folk till andra nätbutiker:

"Vill du hellre köpa varan hos någon annan leverantör som just nu har ett lägre pris, så är det bara att klicka på någon av dom länkarna så tar vi dig dit. Så besök alltid Pruta först för att se och sänka priset, är det inte tillräckligt bra så kom tillbaks senare eller klicka på någon av våra länkar till de som just nu har ett lägre pris och köp där istället."

Vi kan inte bestämma oss för om detta är genialt eller den dummaste affärsidén på länge. Kommer folk att vilja betala för att pruta på produkter? Eller är detta endast ett försök att smita in som mellanhand där man skickar folk till andra butiker? Detta samtidigt som man utnyttjar de som vill pruta på nätet. Tiden får som vanligt utvisa hur bra detta fungerar. Det är i alla fall en annorlunda affärsidé.

Annons

Källa: press

Annons