En roll delas upp i två när företaget växer: ”Under stor utveckling”

Han blir ny logistikchef.

Widriksson Logistik tillsätter ny logistikchef som ska optimera varuflöden och utveckla företagets planerings- och prognosfunktion. Något som blivit viktigare på sista tiden, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den som ska axla uppdraget är Tomas Grönqvist som även kommer att ingå i företagets ledningsgrupp. Rollen som logistikchef har tidigare inte ingått i ledningsgruppen, men det förändras eftersom företaget nu har tagit den operativa chefens ansvarsområden och delat upp dem i två roller - logistikchef och transportchef. Anledningen till detta är att företaget nu befinner sig i en tillväxtfas med ökade volymer vilket ställer "intensifierade krav på optimering och planering i hela logistikkedjan". Tomas kommer nu att få leda planerings-, trafiklednings-, och terminalorganisationen, samt arbeta nära kunderna med prognostisering och tjänsteutveckling.

Annons

Jag ser fram emot att gå in i en ny roll, som både är ny för mig och för Widriksson. Logistikbranschen är under stor utveckling, och det kräver också nya logistiklösningar, säger Tomas Grönqvist.

Tomas internrekryteras från sin tidigare roll som terminalchef som han har haft sedan 2020. Dessförinnan har han bland annat haft logistikuppdrag inom byggsektorn.

Jag är väldigt glad över att Tomas Grönqvist, som har en gedigen bakgrund inom logistik, kommer fortsätta utveckla vårt erbjudande, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Som en last mile-transportör med målsättning att köra så få kilometrar som möjlighet blir optimering allt viktigare för de ökade godsmängder som flödar genom våra terminaler. Vi växer och vill vara fortsatt lyhörda för våra kunders utökade behov och stärker därför upp ytterligare.

Inom kort kommer Widriksson Logistik att tillsätta en ny transportchef.

Annons