En tredjedel snart e-handel – här öppnar Åhléns sitt robotlager

"Flyttar fram våra positioner rejält".

Åhléns e-handel ökar kraftigt och nu möter detaljhandelsjätten utvecklingen med ett nytt lager. Det handlar om ett automatiserat robotlager som byggs i Rosersberg utanför Stockholm. Planen är att flytta in i det nya lagret under andra kvartalet 2022.

Lagret, som byggs med Åhléns planer att utvecklas till en digital marknadsplats i åtanke, ska leverera både för e-handeln och för varuhusen.

Annons

LÄS ÄVEN: Åhléns ska lansera en marknadsplats på nätet

Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, vd på Åhléns, i ett pressmeddelande.

Åhléns nya lagermodell bygger på en "robotiserad automationslösning av skyttelteknik" av leverantören Knapp. Lagret får en yta på 37 500 kvadratmeter, samt möjlighet till ytterligare utbyggnad. Åhléns kommer att erbjuda befintlig personal anställning på det nya lagret "i den utsträckning som är möjlig".

Efter en 60-årig lång epok med vårt nuvarande lager tar vi nu nästa steg och går in i en ny fas för framtiden med ett nytt automatiserat lager. Den ökade leveransförmågan bidrar till att fler varumärken kommer att kunna anslutas till Åhléns och samtidigt ge bättre service till våra regionala varuhus för att förstärka vår fysiska närvaro, säger Gustaf Öhrn.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!