En tredjedel vägrar nya tjänsterna – trots boomen

Många väljer bort återvunnet, till förmån för nytt.

Elektronikprylar hör till de mer populära att klicka hem i e-handeln. Men vad händer egentligen med dem när de inte längre behövs? Det har Yougov tagit reda på.

Vi har sett allt fler aktörer som satsar på att köpa in och sälja rekonditionerad elektronik. Även reparationstjänster och andra typ av återtaganden av elektronik som ligger och skräpar i hemmen. Nu vet vi varför.

Annons

Enligt Yougovs rapport väljer nämligen 43 procent av svenskarna att förvara sin gamla elektronik hemma i en låda, skåp, källare eller dylikt. Hela 17 procent uppger att de slänger bort dem och 26 procent anger att de säljer dem. Lika många säger att de använder en återvinningstjänst.

Få använder tjänsterna

Och det är endast 5 procent som uppger att de använder just en reparations- eller renoveringstjänst. Här finns det med andra ord mycket höjd kvar att ta, eller?

Rapporten visar också att 32 procent av svenskarna aldrig köpt eller aldrig ens skulle överväga att köpa en renoverad eller återvunnen produkt. Endast 22 procent säger att de någon gång gjort det. Och de som inte gjort det, men kan tänka sig det, är 46 procent till antalet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!