Engelskt golfproffs valde svensk E-handelsleverantör

Nyligen lanserade golfproffset Ian Poulter och hans företag, IJP Design, en ny e-handelssajt för sina golfkläder. Företaget som säljer sina kollektioner världen över slog ett slag för plattformen Magento, och tog svenska e-handelsleverantören Vaimo till hjälp.

Ian Poulter är en professionell engelsk golfspelare som spelar på två av världens främsta tourer, PGA Touren och Europatouren. Sedan han blev proffs 1996 har han totalt vunnit 16 tävlingar och som bäst varit rankad nummer fem i världen.

2007 tog han även steget in i golfens modevärld med sitt klädmärke IJP Design. Företaget är verksamt i Storbritannien samt USA och distribuerar globalt. När IJP Design nyligen lanserade sin nya sajt på Magento tog man hjälp av den svenska e-handelsleverantören, Vaimo.

Annons

– Jag är mycket nöjd med den nya sajten. Den innehåller helt nya funktioner som ligger steget före och jag ser fram emot att se golfare skapa sina unika sammansättningar av IJP Design-kläder från de olika kollektionerna, säger Ian James Poulter, ägare av IJP Design.

Köpa hel outfit med ett klick

Butiken innehåller runt 200 produkter och projektet tog 22 veckor att genomföra. De största utmaningarna med projektet var att integrera order i företagets lagerhanteringssystem och skapandet av look-sidor på webbplatsen.

– Magentos flexibilitet och att den är anpassningsbar har gett oss möjligheten att skapa en webbplats som speglar vår höga kvalitet och utmärkande design. De nya look-sidorna gör det även möjligt för kunden att köpa kompletta outfits genom ett klick. Vaimo:s designers skapade look-sidor som kompletterar vårt bildspråk och gjort det enkelt för våra kunder att köpa en hel outfit, säger Siobhan Kos, E-commerce Manager på IJP Design.

Källa: Press

Annons