Erotiska e-böcker lyfter bokförsäljningen

Försäljningen av e-böcker har stigit med 188 procent i Storbritannien under första halvåret 2012 jämfört med samma period förra året. Det är alltså fortsatt uppåt för digitala alster, mycket tack vare den erotiska bestsellern ”Fifty Shades of Grey” som ska sälja som smör i solsken.

Det är den brittiska branschorganisationen Publishers Association som tagit fram siffrorna för de första sex månadernas försäljning av e-böcker i Storbritannien. E-böcker har kommit att ta en ganska stor del av marknaden i landet och siffrorna visar att det är fortsatt uppåt.

– Den enorma ökningen av den digitala försäljningen visar hur snabbt läsare och publicister tagit till sig e-böcker, säger Richard Mollet, vd för Publishers Association.

Annons

Försäljningen av fysiska böcker slaknar

Under samma period har försäljningen av fysiska böcker minskat med 0,4 procent jämfört med föregående år. Men det totala värdet av all bokförsäljning, både digitala och fysiska böcker ökade ändå med 6 procent under perioden januari till juni.

Totalt genererar bokförsäljningen i Storbritannien intäkter på 1,1 miljarder pund. E-böckernas totala försäljning under årets första sex månader uppgick till 84 miljoner pund, jämfört med 30 miljoner pund under samma period 2011.

Erotiska bestsellern ”Fifty Shades of Grey” som sålts i mer än 31 miljoner upplagor världen över ska vara särskilt populär att köpa i e-boksform.

Kanske hoppas Adlibris på samma uppsving med sin läsplatta Letto. ”Femtio nyanser av honom” som boken heter på svenska är den bok man skyltar med tillsammans med sin läsplatta på sin hemsida.

 

Källa: IMRG

Annons
Annons